Μόνιμα ασφαλής λειτουργία των Data Centers

Καταπολέμηση διαβρωτικών ρύπων και επιβλαβών σωματιδίων

 

Κρίσιμη σημασία της ποιότητας του αέρα εσωτερικών χώρων (IAQ)

Τα κέντρα δεδομένων έχουν μοναδικές απαιτήσεις και αυστηρούς κανονισμούς σε σύγκριση με τους τυπικούς εμπορικούς χώρους. Οι σωματιδιακοί και διαβρωτικοί αέριοι ρύποι έχουν γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα για τα κέντρα δεδομένων και τους χώρους διακομιστών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, διάβρωση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων έχει οδηγήσει σε καταστροφικές αστοχίες του εξοπλισμού, λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως οι χαμηλές συγκεντρώσεις διαβρωτικών αερίων.

Αυτοί οι μολυσματικοί παράγοντες εισέρχονται στα κέντρα δεδομένων με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών συστημάτων εξαερισμού, των παρακείμενων εσωτερικών χώρων και των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται από την εγκατάσταση ή τις κρίσιμες περιοχές.

 

Τα θειούχα αέρια, όπως το διοξείδιο του θείου (SO2) και το υδρόθειο (H2S), είναι τα πιο κοινά αέρια που προκαλούν διάβρωση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Μόλις εισέλθουν σε ένα κέντρο δεδομένων ή σε ένα περιβάλλον αίθουσας διακομιστών, αυτοί οι αέριοι ρύποι οδηγούν σε φθορά των επιφανειών χαλκού και της ασημένιας συγκόλλησης που χρησιμοποιούνται στις πλακέτες κυκλωμάτων υπολογιστών, οδηγώντας σε διαλείπουσες και σκληρές βλάβες. Αυτές οι μορφές διάβρωσης μπορούν να προκαλέσουν βλάβες είτε εμποδίζοντας τη ροή του ηλεκτρισμού είτε σχηματίζοντας μη προβλεπόμενες διαδρομές κυκλωμάτων. Η εξάλειψη των διαβρωτικών ρύπων είναι επομένως απαραίτητη για τη διατήρηση της αξιοπιστίας του εξοπλισμού του κέντρου δεδομένων.

Οι βλάβες που οφείλονται σε σωματιδιακή και ρυπογόνο σκόνη ταξινομούνται γενικά ως εξής:

  • Μηχανικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης της ροής του αέρα ψύξης, της παρεμβολής κινούμενων ή οπτικών μερών και της παραμόρφωσης των επιφανειών.
  • Χημικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της διάβρωσης των ηλεκτρικών εξαρτημάτων, λόγω σκόνης που αποτελείται από άλατα που περιέχουν θείο και χλώριο.
  • Ηλεκτρικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεταβολών της σύνθετης αντίστασης και της γεφύρωσης των αγωγών των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων

 

 

Στα κέντρα δεδομένων με air-side economisers, η συμπληρωματική παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, όπως η AAF Τεχνολογία SAAFShield®,

συνιστάται για να είναι δυνατή η γρήγορη αντίδραση σε εξωτερικά συμβάντα που ενδέχεται να εισάγουν διαβρωτικά αέρια στα κέντρα δεδομένων. Συνιστάται επίσης η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο σε κέντρα δεδομένων με συστήματα καθαρισμού αέρα με φιλτράρισμα αέριας φάσης, προκειμένου να παρακολουθείται η απόδοση των φίλτρων. 

Για τα κέντρα δεδομένων με ή χωρίς αερόφιλτρα που δεν εμπίπτουν στο επίπεδο σοβαρότητας G1 του ISA-71.04 για τη διάβρωση του χαλκού και του αργύρου, συνιστάται η αποκατάσταση μέσω διήθησης αέριας φάσης. Οι φυσητήρες στις εισόδους αέρα, εφοδιασμένοι με φίλτρα σωματιδίων και αέριας φάσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν το κέντρο δεδομένων με καθαρό αέρα και να τον πιέσουν για να αποτρέψουν τη διαρροή μολυσμένου εξωτερικού αέρα στο κέντρο δεδομένων. Ο αέρας στο κέντρο δεδομένων μπορεί να ανακυκλώνεται μέσω φίλτρων αέριας φάσης για την απομάκρυνση των ρύπων που παράγονται εντός του κέντρου δεδομένων.

 

Έχετε ερωτήσεις?


Επικοινωνήστε μαζί μας:
+30 210 6632015 / 6635057 / 6635088

ή βρείτε το τοπικό τμήμα

Λύσεις & Υπηρεσίες

Αναζήτηση εγγράφων
Επαφές
Ταχυδρομείο
Στην αρχή της σελίδας